WIELKANOC NA WYNOS jest już stałym punktem naszej Restauracji.
Przygotowaliśmy pyszną ofertę dań, w tym wędliny z Winnicowej Wędzarni 🙂 .
Zimne zakąski:
• Jajka faszerowane pastą paprykową – 1szt (1 całe jajo – minimum 4szt.) – 4 zł/1szt
• Sałatka jajeczna z wędzonym halibutem ze szczypiorkiem – od 0,5kg – 39zł/1kg
• Sałatka ziemniaczana z ogórkiem i prażoną cebulką – od 0,5kg – 30zł/1kg
• Tatar z pieczonego buraka z jabłkiem i cebulą – od 0,3kg – 32 zł/1kg
• Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami – od 0,3kg – 32zł/1kg
• Pasztet drobiowy z galaretką z żurawiny – od 0,5kg – 35zł/1kg
• Śledzie w jabłkach z porem – od 0,5kg – 32zł/1kg
• Ćwikła z chrzanem – od 0,3kg – 28zł/1kg
Zupy:
• Szczawiowa z jajem – od 1l – 34zł/1l
• Barszcz biały z kiełbasą – od 1l – 36zł/1l
Wędliny z Winnicowej Wędzarni* :
• Schab tymiankowy – od 0,5kg – 40zł/1kg
• Boczek w tradycyjnych ziołach – od 0,5kg -43zł/1kg
• Karkówka w czosnku – od 0,5kg – 43zł/1kg
Dania główne:
• Kaczka w całości pieczona z jabłkami + kluski śląskie + kapusta czerwona w winie – 1 szt (zestaw dla 4 osób) – 100zł /porcja
• Kiełbasa biała pieczona w piwie i musztardzie z cebulą + ziemniaczki rozmarynowe + surówka z białej kapusty – zestaw dla 4 osób ok. 2kg – 80zł/porcja
• Łosoś pieczony z sosem holenderskim + talarki czosnkowe + surówka z brokuła – zestaw dla 4 osób ok. 2kg – 140zł
Ciasta:
• Mazurek orzechowy – od 0,5kg – 80zł/1kg
• Babka majonezowa – 1szt – 24x10cm – 45zł/1szt.
• Leśny Mech (Green Velvet Cake) z granatem – od 0,5kg – 100zł/1kg
• Sernik nowojorski z glazurą z mango – od 0,5kg –100zł/1kg
Zapraszamy do składania zamówień do 28.03
e-mail: info@winnicejaworek.pl
tel.: 663 944 445
*ilość wędlin ograniczona.