Wina produkowane w Winnicach Jaworek

 

Winnice Jaworek i produkowane tu wina zostały wyróżnione certyfikatem Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Dolny Śląsk skupiającej producentów stosujących wysokiej jakości surowce, a produkty z nich wytwarzane są regionalną specjalnością.

Produkty Jaworek rekomenduje Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska na liście 120 twórców najlepszych produktów regionalnych w całej Polsce.

Wina Jaworek produkowane są z ręcznie zbieranych i selekcjonowanych owoców. Czerwone zanim trafią do butelek długo leżakują w beczkach dębu amerykańskiego lub francuskiego, którym zawdzięczają odpowiednie aromaty. Białe zaś swój wyszukany smak i aromat zawdzięczają m.in. fermentacji w tankach z zachowaniem odpowiednio niskich temperatur.

Poza tradycyjną produkcją białych i czerwonych win, które w 2006 roku zostały włączone przez Ministerstwo Rolnictwa na Listę Produktów Tradycyjnych, na bazie soku winogronowego powstają według naszej receptury unikalne miody pitne gronowe.

Etykieta każdego wina ozdobiona jest obrazem artysty prof. Eugeniusza Józefowskiego.

Oferta win / PDF

Wino Jaworek

Winnica Polska

Aktualna oferta win Jaworek

Winnica Polska